Noptile senine de iarna…

E frumos afară acum, atât de frumos, că-mi vine să țip de bucurie!

N-am mai văzut soarele de ceva timp făcându-și aparița. În schimb, ieri, azi, poate și mâine, ne dezmiardă cu frumusețea lui.

Deși soarele ne farmecă cu strălucirea și căldura lui, tot nu putem renunța-e iarnă! – la paltoanele de bumbac călduroase, ce-i drept. 🙂  Ne e bine, ne relaxăm cu emoții și sentimente de bine în preajma Crăciunului, sărbătoarea de poveste.

miniprix

Un ceai cald, o ciocolată caldă cu mentă, fursecuri cu stafide și scorțișoară, ingrediente care ne amplifică și mai mult starea de bine, iarnă, soare, lemne-n șemineu, în cabana de lemn de la munte…

Deja visez, care-o fi realitatea?!…Nu mai fac diferența…dar știu că soarele îmi încălzește obrajii, iar patinele alunecă fără oprire pe gheața argintie, desenând stele între stele.

Mi-e frig! Sunt acasă…lângă soba încinsă?! Sunt la patinoar, înghețând de frig, în blugii conici fără colanți?!

Sunt unde mi-e sufletul! Sunt unde-mi doresc să fiu, sunt parte integrantă a albului imaculat al iernii de-afară și…din inima mea…

Ce se-ntâmplă?! Unde sunt?!Sunt doar acasă, privind de la masa din bucătărie, din fața calculatorului, din depărtare, pe geam, la soarele ce-mi încălzește făptura, fizic, moral, copleșindu-mă emoțiile…e soare! După atâta timp, e soare! 🙂

…Cobor privirea spre bluza verde, cu care sunt îmbrăcată, cu braduți, încheiată cu 3 nasturi metalici, argintii, ce-mi amintește de iarna de-afară și mai mult, împingându-mă  dincolo de masa de scris.

Zăpadă, soare, iarnă, ce frumos! Ce povești se țes iarna, ce suflete curate istorisesc la gura sobei povești pentru noi toți! Trebuie doar să vedem și să apucăm mâna ce ni se întinde. Să simțim și să lăsăm soarele să ne încălzească inimile, nu doar trupul.

E vremea șezătorilor, a lecturilor, așa cum am visat, a comunităților și-a stării de bine!

Fericirea se simte, se învață, ce credeți?!

Îmbrăcămintea voastră groasă, de bumbac, nu vă ferește de răceala emoțională…

Încălziți-vă, dragilor, sufletele, soarele a apărut!palton

 

Sănătate, iubire, armonie și soare în suflet, nu doar haine foarte groase…deși e iarnă! 🙂

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)