Creștem frumos împreună! Educație și psihoeducație
Home
 

Oglindă, oglinjoară, nu-ți lua nasul la purtare!

Voi apela la rinoplastie! Exista vreun risc la care ma supun?

Oricine isi doreste sa aiba un nas perfect si un profil de invidiat. Armonia la nivel facial a ajuns sa fie un ideal pentru oricine, mai ales ca suntem asaltati in fiecare zi cu modele de invidiat pe copertele revistelor si peste tot in mediul online. Daca pe unii ii salveaza photosop-ul, in viata reala, poti obtine un nas perfect printr-o operatie de rinoplastie.

Rinoplastia este denumirea medicala pentru operatia la nas, cea care implica corectarea tuturor imperfectiunilor de la nivelul acestuia. Si aici ne referim la cocoasa nasului, deviatii de sept, unghiul de la varful nasului spre ochi si lista poate continua.

Cat dureaza operatia de rinoplastie? E nevoie de anestezie generala?

Ca orice interventie chirurgicala, operatia de rinoplastie necesita anestezie. In functie de cat de grave sau mai bine spus ample defectele de corectat, medicul va hotari daca este nevoie de anestezie locala sau anestezie generala. Asadar, pentru a afla carui fel de anestezie trebuie sa va supuneti, este obligatoriu sa purtati inainte o discutie cu medicul la care apelati.
rinoplastie drsorinparasca

Ca durata, operatia de rinoplastie necesita in jur de 1,5-2 ore, ca mai apoi, in urmatoarele 24 de ore, sa ramaneti internat in clinica unde a avut loc interventia. La aproximativ 7 zile, toate bandajele va vor fi inlaturate si veti putea respira pe nas, fara probleme.

Exista riscuri?

Ca in orice interventie chirurgicala, pacientul trebuie sa fie constient ca se poate supune unor mici complicatii. Insa, daca veti apela la o echipa de medici cu experienta si care isi fac treaba cu profesionalism, atunci nu trebuie sa va faceti griji in privinta efectelor adverse. Singurele probleme care pot aparea sunt micile sangerari, care vor fi imediat stopate cu ajutorul unui tratament medicamentuos. Imediat dupa operatia de rinoplastie, trebuie sa va asteptati ca in jurul nasului sa apara vanatai, ploapele sa fie usor umflate, insa toate acestea sunt reactii absolut normale ale organismului si care vor disparea incetul cu incetul, atata timp cat luati in considerare toate sfaturile medicului si respectati cu strictete instructiunile date.

Cum aleg doctorul cel mai bun?

Fie ca esti din Bucuresti, fie din alt centru medical puternic, e normal ca decizia sa iti fie mult ingreunata de numeroasele clinici si oferte de operatii de rinoplastie, care mai de care mai atractive. Incearca sa iti indrepti atentia catre medici cu notorietate, a caror experienta sa iti garanteze reusita interventiei la care urmeaza sa apelezi. Obtine un nas perfect si armonie la nivel facial apeland, cu incredere, la rinoplastie.

July 3, 2015 This post was written by Categories: Colaborări 1 comment

One Response to “Oglindă, oglinjoară, nu-ți lua nasul la purtare!”


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)