Creștem frumos împreună! Educație și psihoeducație
Home
 

Povestea pantofilor de catifea

Trăia demult, odată, o fată sărmană, care n-avea nici după ce să bea apă.  Dintotdeauna a visat… A visat la o carte invelită-n catifea, cu poemele artistei Elizabeth Bishop. Îi plăcea să citească, dar timpul nu era de partea ei, îi plăcea să viseze, dar conjunctura n-o ajuta, îi plăcea să croiască conduri de poveste..în visele ei…Mama, cu limbă de moarte, știindu-i pasiunea, chiar îi lăsase o pereche de conduri de mătase, o minunăție de pantofi, rugand-o să-i folosească când va fi momentul, să ducă visul mai departe.

Anii au trecut și-au compensat-o cu darul eleganței. Era fină, gingașă, elegantă, frumoasă și-avea o vorbă pe măsură, de-ți era imposibil să n-o placi!

A învățat să citească, a învățat să scrie, a învățat sa deseneze, să croiască, devenind o domnișoară remarcabilă.  A uitat de condurii de mătase, de cartea învelită-n catifea, până când, într-o bună zi, la ușa casei ei, printre flori, și-a strecurat nasul o femeie cu parfum de iasomie, îmbrăcată-n catifea, din cap până-n picioare.

– Draga mea, am venit de departe, din Ținutul de catifea, pentru a-ți face un dar – o pereche de conduri de catifea și-o carte învelita, de-asemenea, în velur… În toți acești ani, Smarando, m-ai fascinat cu iubirea ta pentru oameni, daruirea si dragostea ta pentru cărți și mergătorii pașilor din vis.. De ce spun mergători?! Pentru că pentru tine, rolul lor e aparte – tu iubești încălțările, tocmai pentru că ei îți poartă visele-n desaga timpului, ajutându-te să parcurgi distanțe inimaginabile, să asculți și să împărtășești povești, purtându-ți pașii pe acordul notelor muzicale.  A sosit vremea, draga mea, ca tu să mergi mai departe, ca sunetul pantofilor croiți de tine să treacă dincolo de hotarele orizontului tău. E vremea să te desprinzi, e vremea să încalți condurii de mătase lăsați de buna ta mamă. Aceștia reprezintă cheia, veriga între un final de drum, de-acasă, și-un început de ALTFEL de poveste…departe de ținutul tău…

Smaranda și-a încălțat condurii de mătase, și-a strâns la piept cartea învelită-n catifea, primite-n dar,  în timp ce-n mintea-i senină  deja auzea frânturi de stihuri,  acorduri de sărbătoare, pașii purtând-o în lumea mult visată!

Creațiile Smarandei au făcut înconjurul lumii, pantofii și poveștile ei încă fascinează visătorii, dorindu-ne să-i urmăm visele, să încălțăm condurii de poveste și să împărtășim istorii. 🙂

Vi-i recomand, sunt superpantofii de poveste…ca-n povești! 🙂

Sănătate, iubire, armonie!

December 8, 2014 This post was written by Categories: Cursuri No comments yet


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)