Creștem frumos împreună! Educație și psihoeducație
Home
 

Povestea prințesei de foc

A fost odată ca niciodată, o prințesă cu părul roșu ca focul și ochii ca mărgeaua, negri și adânci, că vedeai stelele prin ei.  A fost, că de n-ar fi fost, noi n-am mai povesti acum și aici despre ea și minunata-i poveste!

Prințesa noastră iubea poneii, pălăriile cu șireturi și cizmele foarte lungi. Da, da, avea multe tabieturi, printre care și ascultarea poveștilor și depănarea lor, la o ceașcă roșie, de porțelan, cu ciocolată caldă, aromată cu un sfert de baton de vanilie.

Într-o zi, pe când ajuta la țesălatul poneilor, primi o veste minunată. De fapt, o surpriză! Tatăl său, împăratul “Regatului de Peste Tot”, îi trimise un dar – o brățară colorată, îngustă, care indica locul soarelui în timpul zilei…da, da, împăratul îi cumpărase un ceas, un produs nou și nemaivăzut în “Regatul de Peste Tot”, oriunde priveai cu ochii, întinderi și întinderi. Brățara îți lua ochii, dar cercul din mijlocul brățării te fascina, nu alta! Acele ce se-nvârteau tacticos, frumos conturate și desenate, meticulos ticăind, împărțind timpu-n etape, momente, clipe, porționându-l, numai bine de petrecut.

Pe lângă ceas, regele îi mai strecurase-n cutia frumos ambalată și-o clepsidră. Ambele, ceasul și clepsidra, nu făceau altceva decât să amintească cât e de prețios timpul și cât de drămuit poate fi, dar prețuit, e de o valoare inestimabilă.

Când îl ai, nu-l prețuiești, când nu-l ai, îl jinduiești! Ăsta să fie timpul?! 🙂

Prințesa a înțeles mesajul tatălui, a zâmbit cu tâlc și-a fixat ceasul bine la încheietura mâinii stângi, lângă inimă, nu doar obiect decorativ, clar, și-a continuat țesălatul poneilor. Era fericită! Știa că era înconjurată de-atâta dragoste, iar timpul petrecut cu cei din jurul ei, era mereu un timp aparte, pentru inima ei.

Viața e frumoasă, prețuiește-o, trăiește-o-n armonie, contemplându-i minunățiile, splendoarea, candoarea, tăcerea, simplitatea și virtuțile, alături de cei dragi!

Sănătate, iubire, armonie, dragilor!

June 27, 2015 This post was written by Categories: Colaborări No comments yet


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)