Povesti, zambete, culori si decoupage

Iubim povestile, ca suntem mici sau putin mai mari, asa ca mine! 🙂 Le ascultam cu drag, la randul nostru, le impartasim altora, asimiland istorie dupa istorie, completand puzzle-ul emotional al fiecaruia dintre noi.

Daca tot iubim povestile, ne-am gandit sa le punem in scena si aici, la Smart Play Educational Club, in cadrul programului Smart Start,  pornind cu arta decupajului, coloratului, inramatului, totul pe fondul narativ-teatru pentru copii, interactiv, pe roluri, cu final imprevizibil. 🙂

Sa nu uitam ca ei au facut totul: de la inventat povesti dupa imagini, povestit, interactionat per poveste, conexiuni intre povesti, decupat, colorat, perforat, inramat.

O atmosfera incendiara, dragii mei! V-ar fi placut, sunt convinsa!:) Eu, una, am fost impresionata!

Fiecare si-a ales povestea, improvizata de la A la Z:

I. a ales sa ne infrumuseteze ziua cu  “Poveste de dragoste”  –  povestea Zanei Florilor si-a printului din turn. O emotionanta poveste, despre curaj, iubire, prietenie, cuvinte frumoase, salvari de la tacere si happy end( cum altfel?…inocenta copiilor nu poate prevedea un sfarsit nefericit! …nu trebuie! Inocenta, de cele mai multe ori, include si fericirea.)

O poveste extraordinara! Bravo, I.!

P1050051

P1050056P1050057

 

P1050053

I. ne-a incantat cu o frumoasa poveste a prieteniei, “Povestea printeselor” – o poveste despre prietenia dintre printesa Florilor, o frumusete intre frumuseti, dar putin cam egoista  si printesa Padurilor, o printesa mai putin frumoasa, dar cu un suflet de aur. La fel, happy end, frumusetea sufleteasca invinge egoismul, frica, lenea.

O poveste minunata! Bravo, I.!

P1050050P1050054

 

M. este naratorul care a amanat momentul, neputand sa schimbe starea de spirit a lui Dino. 🙂
El a ales povestea puiutului de dinozaur, gasit de Mowgli. Povestea lui ne-a inspirat, trimitandu-ne cu gandul la prietenia dintre cuvantatoare si necuvantatoare. Oricum, povestea lui va continua. Intre timp, M. se va imprieteni mai bine cu Dino si vom continua firul naratiunii…:)Pe curand!

Foarte frumos, M., bravo! Vom depasi noi si frica de Dino! Cu ajutorul lui Mowgli, cate noi vom face! 🙂
P1050049

Bineinteles, mezinul echipei de la atelierul de astazi, T., a avut si el povestea lui, “Povestea regelui si-a saltimbancului”, pe langa rolul de “mediator” al grupei noastre. 🙂 Usor, usor, vom continua si-aceasta poveste…Iubitorul de carte, T., “va lega” povestile, conferindu-le emotiile de care avem nevoie intr-un cotidian prea auster! 🙂

Bravo, T., iubitorule de lectura!
P1050052
Speram ca v-am incantat cu povestile noastre frumos “asternute” pe hartie si sa ne “revedem” cu bine, dragii nostri!

Va imbratisam!

Iubire, armonie, sanatate!

 

Cu drag,

echipa Smart Play Educational Club

Programul Smart Start

Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.