Creștem frumos împreună! Educație și psihoeducație
Home
 

Print sau online?

… Timp pentru tot şi toate!…Acesta e sensul conjunctural al conduitei mele…

O viață contra cronometru, cu plusuri și minusuri, cu și fără elemente ale tehnologiei, care se pliază unui mod de viață unilateral, acceptat, integrabil și flexibil.

Suntem în era calculatoarelor, a vieții și  a mediului online, care la acest moment dețin supremația în ritmul cotidian, eliminând sau completând sfera tehnologicului util și pe termen lung.

Se apropie  marele eveniment, iar eu nu am pregătit mai nimic! Am nevoie de cărţi, foi albe, color, print-uri şi o altă multifuncţională, cele existente, fiind înafara “uzului”.

Cu siguranță, dintre dumneavoastră, vor fi mulți care vor tăgădui utilitatea  multifuncționalei, mai ales în cazul persoanelor fizice. La ce bun, nu?!  De acord cu mine sau nu, cine știe?!

Cum văd, percep și dau sens multifuncționalei – așterne pe hârtie toate gândurile calculatorului, ca imprimantă, îți aduce calculatorul la nivel de ”prieten”,  introducându-i câteva idei, ca scanner și te ajută să obții mai multe copii ale documentelor/foilor deja existente, ca și copiator.

Aceasta e părerea mea, cu privire la utilitatea multifuncționalei!…Să nu uit de economisirea spațiului, prin All-In-One.

…Repede, repede, m-am îndreptat spre un complex ce comercializează multifuncţionale, tot felul de electronice, care-mi uşurează activitatea. Spre surprinderea mea, erau câteva oferte la multifuncţionale, dar nu aşa cum speram şi nu ce voiam.

Dezamăgită, gânditoare, mi-am sunat soţul, care a găsit soluţia optimă, atît ca varietate, cât şi ca promoţii –  magazinul online Azerty, de unde nu cu mult timp în urmă facuse câteva achiziţii. Fiind setată pe clasic, uitasem cu desăvârşire de mediul de vânzări online, care-ţi  oferă o gamă variată şi promoţii de luat în calcul.

În criză de timp, dar optimişti, ştiind că suntem pe-un site profesionist, cu produse variate şi preţuri atractive, am început căutarea. După câteva accesări, am rămas să ne decidem asupra unei  multifuncţionale de la Samsung, HP sau Canon. Da, oferte, promoţii, discounturi la acestea trei branduri, din plin  –  promoţii Samsung, ultima zi de oferte HP-preferata mea, discounturi consistente la Canon-preferata soţului meu…

Iubesc natura, fiind responsabilă, militând chiar pentru protecţia mediului înconjurător şi a planetei, dar în acelaşi timp, iubesc formatul clasic, pornind de la cărţi, reviste, scrisori, felicitări, print-urile şi  scrisorile de intenţie scrise de mână.

Da, e o luptă acerbă între responsabilitate, utilitate, plăcere şi pasiune…

Combin util online-ul cu clasicul…de ceva timp, cu părere de rău, am renunţat la scrisori-scrierea şi trimiterea acestora, apelând la tehnologie; dintotdeauna mi-a plăcut să iau notiţe, mi-au plăcut agendele din piele, în care scriam zi de zi, începând cu programul zilnic, organizare,  până la diverse; astăzi, încerc fel de fel de programe de Time Management, productivitate, descărcate de pe Internet,…dar n-au acelaşi farmec! Am încercat  ebook-urile, dar fără succes! Iubesc prea mult cartea în formatul tipărit, mirosul acesteia, zgomotul lin al filelor! Savurez momentele când mă retrag în colţişorul meu, în biblioteca încropită după sufletul meu, cu cartea pe braţe, sorbind dintr-o ceaşcă cu ciocolată caldă sau cuibărită-n pat, la lumina unei veioze, trăind alături de personajele mele…

Încerc, încerc şi iar încerc, uneori cu succes, alteori fără…Fac parte din generaţia benzilor desenate – Rahan, Pif Gadget, generaţia colecţiilor: Poveşti nemuritoare, Biblioteca pentru toţi, Enigma, Delfin, Sfinx, seria Patrimoniu, de la Editura Minerva, etc. Sunt un veteran al cărţilor tipărite, al revistelor şi almanahurilor, al print-urilor…

Am seturi întregi cu fel de fel de idei, surprinse la momentul respectiv, care m-au inspirat şi motivat, încît le-am dat viaţă şi păstrat, prin print-uri. La un moment dat, aveam în casă 4 multifuncţionale, de la simple la complexe, de la ieftine la scumpe; îmi amintesc că atunci când am achiziţionat un alt produs electronic, fiind multifuncţionale în promoţie, deci, discounturi multifuncţionale, n-am stat pe gînduri şi-am mai luat una!…

Ca astăzi, de exemplu, printre picăturile timpului fugar, am vrut s-achiziţionez o multifuncţională cu toner, în schimb,  magazinul online Azerty a venit cu o ofertă de netăgăduit şi discounturi de apreciat, alegând în cele din urmă, o multifuncţională Samsung SCX, 3405F, tehnologie laser(consumabile compatibile -toner negru) şi-o altă multifuncţională  HP Photosmart 6510 e  All-in-one, consumabile cartușe negru și color. Multifuncționala Samsung, iar multifuncționala HP Photosmart, ideală pentru fotografii creative și la calitate de laborator, prin ecranul senzitiv mare și prin tava de hârtie foto cu angrenare automată, plus că oferă avantajul printării de oriunde – wirelles sau prin imprimarea mobilă.

Da, deși, înțeleg necesitatea economisirii hârtiei, deși contribui, susțin protecția mediului înconjurător, nu pot renunța și nu pot vedea print-ul ca pe-un regres, ca pe-o involuție.

E un  mod de-a vedea viața, de-a o trăi, imortalizând, negru pe alb.

Îmi vine-n minte fotografia…da, îmi plac ramele foto, dar la alții, nu la mine, eu iubesc albumele foto clasice, fotografia printată pe hârtie, înrămată și  așezată cu drag în album.

Ideile care-mi plac, le şi printez, a devenit o obişnuinţă, la care, în timp, ar trebui să mai renunţ, făcându-mi un folder, unde să-mi păstrez toate astea….E greu să renunţi la obiceiuri care-ţi plac, care n-au fost din inerţie, ci din plăcere şi pasiune!…

Spuneam adineauri de Pif, personajul care m-a amuzat, mi-a înfrumuseţat copilăria. În  anul 2009, citeam un articol şi cu regret am aflat că mediul online, atît de în vogă, a subţiat, ucigând uşor, uşor, un mit al copilăriei mele, Pif. Celebra revistă pentru copii, într-o situaţie economică dificilă încă din anul 2006, a dat faliment, răpusă de criza mondială şi mediul online.

Repet, cred în mediul online, e mana cerească, ca informaţie, procesare, magazine online,  promovare, dar, pentru mine, nu şi ca stocare a informaţiei;  iau informaţiile din mediul online, dar rămân fidelă, cât mai pot, modului meu de stocare…

Da, print-ul a avut o evoluţie rapidă,  perfomând, dar şi-o involuţie,  în general, regres, cei din jur, stocând pe calculator…din varii motive – timpul, protejarea mediului înconjurător…

Niciodată nu vom uita trecutul, vom adapta prezentul și vom consacra viitorul!

Așa și-n domeniul tehnologiei, progres sau regres, depinde, cum privești, din ce perspectivă și conjunctură…

Pentru unii e  un pamflet – cei care nu mai văd utilitatea multifuncționalei, fiind online-ul, văd regresul, involuția; pentru alții e un mod diferit, o continuitate a vieții, stilului clasic, îmbunătățit prin performanță.

Variante pro și contra?! …vor exista mereu…cred în echilibrarea balanței, într-o manieră inteligentă și umană, vizând sufletul, inima, rațiunea, mediul înconjurător…puțin din tot…

Acest articol a fost scris cu pasiune pentru SUPERBLOG 2012!

November 13, 2012 This post was written by Categories: SUPERBLOG 2012 Tagged with:
No comments yet


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)