Creștem frumos împreună! Educație și psihoeducație
Home
 

Purtările urâte, comportamentul diferit…

Fotografie0105Fotografie0022Copiii(mai mici, mai mărișori), adolescenții, tinerii vorbesc urât, se comportă cu indiferență, sunt destul de des   în polemică, nu ascultă și din ce în ce mai agresivi…

Putem vorbi de un comportament ALTFEL al generației de astăzi?!…Unde ne-am pierdut?! Suntem de vină noi, sunt de vină copiii?

… Stigmatizând, clasând, greșim! O conjunctură – s-ar părea – face diferența!Ar trebui trasată o linie certă și fermă între om și faptele sale. E adevărat că nu putem ignora copilul care a făcut un lucru rău, dar nu-l clasificăm, stigmatizăm deja!…O faptă, o stare, nu indică comportamentul unui om mereu…asta nu trebuie să uităm! Punând calificativul unui copil, abia atunci poți  și riști să-l pierzi, să-l izolezi, să-l transformi în ceea ce nu dorești, tocmai printr-o atitudine greșită!

Ar trebui, în schimb, să-nțelegem reversul și-am avea soluția! Orice purtare nelalocul ei este o încercare de comunicare. e deja cunoscut aspectul științific care specifică că acei copii care se comportă diferit(urât), sunt copiii care se simt neglijați și simt nevoia atenției. Astfel, atrag ei atenția asupra propriei persoane. Copilul își pierde răbdarea și totul ia amploare, transformându-se-n furie…față de părinți, cadre didactice, societate…

Dragi părinți, alocați puțin din timpul vostru copiilor!

Lăsați rufele nespălate, necălcate și-ncropiți ceva ce-i doar al vostru(părinți-copii), oferiți candoare, căldură părintească, o atitudine calmă, binevoitoare copiilor Dvs.!

Nu uitați: copiii care se simt neglijați și  se poartă urât, au o părere foarte proastă despre ei înșiși, ajungând până la depresie.

Fiți voi, dragi părinți, un exemplu  pentru copiii voștri!

”Fiți voi sfinți, fiți buni, și apoi, chiar fără predici, fără sfaturi, vor ajunge și ei buni!”(Părintele Porfirie)

Înainte de toate, noi,  de multe ori,  noi, părinții, suntem cauza purtării neadecvate a copiilor noștri. Nu respectăm regulile, încălcate de noi, în primul rând!

Colaborarea, comunicarea, calmul, atitudinea vor crea și institui bunele intenții și comportamente pe măsură!

Avem nevoie de atitudine, răbdare și o bună conduită în educația celor mici și mai puțin mici. Să nu uităm de nevoile noastre cotidiene în  educația corespunzătoare, de la interfon pentru bebelusi (necesar în creșterea celor micuți) până la jocuri logice pentru copii (ceva mai mărișori, creștere și educație întocmai).

 

 

 

June 4, 2013 This post was written by Categories: MEMORIILE UNEI MAME Tagged with:
No comments yet


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)