Creștem frumos împreună! Educație și psihoeducație
Home
 

Reinventeaza-te

        Azi e urat, o zi ploioasa, care te garboveste, te tine adormit, cu simturile mai putin ascutite…ar spune cei mai multi dintre noi, nu?!….in schimb, cred ca e momentul ideal , pentru a face un recurs la memorie, a medita, a visa, a pune la punct multe dintre ideile ce vin si fug, a trece linia de sosire ALTFEL!!!…
Zi de zi, de luni pana vineri, de-acasa la serviciu, de la serviciu acasa, sambata si duminica la un gratar sau o terasa cu totii, copii, catel purcel…discutand si iar discutand aceleasi probleme, mereu in stand bye, probleme  care vor ramane fara raspuns mult timp de-acum incolo…pentru ca nimeni n-are curajul sau inertia sa schimbe ceva!!!
Ne dorim, jinduim, dar apar teama, lipsa confortului!
Rutina ne instaleaza confortul, statica, viata liniara, unde nu se-ntampla nimic si, totusi, se-ntampla zilnic, dar nu acceptam!
Ne plac provocarile doar pe hartie si-i vorbim de” BINE ”pe cei care risca!!!
Am vrea sa fim ca ei, dar nu vom  recunoaste nicioodata asta, am vrea sa schimbam, dar n-avem taria s-o rupem si sa punem punct agoniei, ne place aceasta stare acalmica, din cand in cand condimentata cu o tresarire…
Azi e vineri, inceputul week-end-ului, dar cred ca va fi divers, am gasit ghemul si-ncerc desfasurarea lui, dar in termenii mei!
Organizarea timpului, poate razi, dar are o mare importanta, cum , cat cu cine si cand!
Cum il organizezi: pe etape, pe stari si emotii, pe intrari si iesiri sau pe ore si functionalitati, totul pe fondul: nu lasa pe maine ce poti face azi!
Cat aloci unui lucru/unei idei…e usor sa ne afundam  si sa omitem finalul – scurt, la obiect si concis!
Cu cine petreci acest timp, ca esti la birou, acasa, la plimbare, in parc, in concediu…nu lasa interlocutorul sa-ti dirijeze timpul!
Cand e momentul de planner?E imposibil sa nu ai idei! E greu sa le dai curs, sa le expui, de multe ori esti chiar tu insuti/insati care nu le intelege, vin si pleaca, nereusind in timp sa le parcurgi, oare cum o vor face altii?!
1. Fii mai organizat si planificat
2. Pune-le pe hartie, atunci cand iti vin!
3. Ai incredere in tine, expune-le, atat pentru tine, cat si pentru ceilalti
4. Daca tu ai incredere si entuziasm, va veni de la sine si-n cazul celorlalti!
5. Aloca timpul necesar acestor idei.Daca simti ca nu e ok, cere ajutor, informeaza-te, ai rabdare, implica-te in totalitate, fara emotii si controverse!
6. Pune in practica, poate nu va ok, perfect-un prolix! Dar cu rabdare, slefuind, mereu in ascensiune, vei fi acolo unde vrei!Toti suntem buni la ceva, toti avem o abilitate, o competenta, trebuie sa o descoperim, sa o intelegem noi, in primul rand, apoi s-o prezentam si celorlalti.
Traim intr-o comunitate si totul se face cu oameni, intre oameni, e pacat sa gandim mereu ca suntem singuri, trebuie sa gandim ca un tot.
Trebuie sa slefuim si mereu sa upgradam!
Am cunoscut mai demult o doamna care gatea foarte bine, dulciuri mai ales….lucra intr-o fabrica, ca  laboranta, astazi, la aproape 50 ani, si-a luat inima-n dinti, cum se spune, si a deschis, cu sprijinul mai multor persoane, o patiserie-cofetarie. Ii merge foarte bine, si, in sfarsit, face ceea ce ii place!
Sa nu mai spunem de JK Rowling, autoarea lui Harry Potter!
   Cu siguranta veti spune ca stea sunt exceptii, ca se-ntampla rar, dar ele exista si sunt facute tot de oameni si cu oameni!
Crede in tine si du-ti visul mai departe!
E-atat de usor sa crezi si sa lupti pentru ce-ti apartine!
Nu lasa pe nimeni  sa-ti calce visele!
Poti, in schimb, sa le  prezinti reversul!
Reinventeaza-te, fii multumit de tine, zambeste, fii pozitiv, ai incredere in tine si-n ziua ce vine, bucura-te de lucrurile mici….de-obicei, ideile, lucrurile mici –  cu pasi mici, dar siguri –construiesc imperii! 
 
Nu te sfii sa ajungi acolo unde trebuie! …alegerea iti si ne apartine…

September 21, 2012 This post was written by Categories: MEMORIILE UNEI MAME No comments yet


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)