Creștem frumos împreună! Educație și psihoeducație
Home
 

Responsabilitatea îți aparține

responsabA doua zi a citatelor, un nou dicton pentru o zi deosebită, altfel! O cafea neagră, puțină miere de albine, câțiva stropi de lapte, un mic dejun sănătos și la drum, dragii mei!

Viața e a nostră, drumul e al tuturor, nu?!… Pe drumul vieții împreună!

Să revin cu dictonul…

”Tu ești singura persoană care-și poate folosi abilitățile. Aceasta este o responsabilitate enormă pentru că, în calitate de administrator al talentului și al aptitudinilor tale, nu ai de ales. Ai fost înzestrat cu ceva ce doar tu poți dezvolta și folosi.”(Zig Ziglar)

Completez cu o vorbă de duh a lui Abraham Lincoln: ”Nu poți scăpa de responsabilitatea zilei de mâine fugind de ea astăzi.”

…Mea culpa!…am spus unul, sunt două… Nu vă fie cu supărare, dragilor!

Dar e problemă veche  RESPONSABILITATEA!…Cel mai bine-ar fi s-o luăm cu începutul: să-nțelegem că inițial familia este cea care trasează și dezvoltă noțiunea. Din sânul familiei  copiii învață ce-i responsabilitatea. Apoi, ștafeta e predată cadrelor didactice, prin educația în spiritul responsabilității bine înțelese…Ulterior, cu ”lecția” învățată, copiii de azi, tinerii de mâine vor aplica responsabilitatea în propriile vieți. Nucleul sporește,  adună sau dezbină!…Depinde de conjunctură, nu?! Să nu uităm aportul personajului principal – omul!

Când lanțul va fi strâns, verigile bine sudate, criza responsabilității va fi deja istorie, iar noi vom avea o societate așa cum ne-o dorim!

Închei printr-un dicton…n-am rezistat tentației…

”Prețul măreției este responsabilitatea.”

Să fim responsabili, să ne aparținem într-o manieră elegantă, să nu uităm cine suntem, ce facem, cum facem, cât  facem și cui facem!…

Să călătorești cu mintea dus-întors pe tărâmuri virgine, în căutarea binelui și- a vieții fără  probleme, îndepărtând stresul din cotidian!

Să călătorești la propriu doar cu geanta de voiaj, câteva lucruri care să nu -ți împiedice sau bulverseze călătoria. Prefer în călătorii online-ul pentru achiziții: eventual, în cazul reduceri haine femei.

O zi așa cum v-o doriți, dragii mei!

February 13, 2013 This post was written by Categories: COMUNICARE SI NU NUMAI... Tagged with:
2 comments

2 Responses to “Responsabilitatea îți aparține”


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)