Creștem frumos împreună! Educație și psihoeducație
Home
 

Sa iubim, sa iertam, sa uitam, sa traim!

A trai a devenit un verb anost, fara vlaga, reliefând trairea de zi cu zi, cotidianul mereu acelasi, cu plusuri si minusuri, cu referire la amprenta sociala…traim sa ne acoperim datoriile, sa ne satisfacem nevoile primare, materiale, muncim si uitam sa TRAIM, in adevaratul sens al cuvantului!….
Poate dac-am fi mai atenti la cei de langa noi, ca e ruda sau strain, sa fim la fel de atenti si grijulii, mai putin rautaciosi, aroganti si egoisti, am da mai multa libertate eu-lui nostru si am pune capastru  egocentrismului, am fi mai castigati, atat la nivel personal, cat si global!
Sa iubim ceea ce ne inconjoara, chiar daca nu ne ofera papabilul, ne ofera resursa unui viitor mai putin sumbru….
…sa iertam pe cel/cei ce ne-a/ne-au gresit, cu sau fara voie, sa-i/sa le aratam unde-a/au gresit si sa-i/sa le intindem mana de ajutor, nu sa-l/sa-i afundam mai mult prin aprecierile noastre, lipsite de temei, facute doar pentru a rani si obosi trupeste si sufleteste….sa gasim intelepciunea de a intelege si a ierta…toti care gresesc, ajutati,m se pot indrepta, trebuie doar sa-i acceptam si sa-i intelegem, nu sa aruncam cu pietre…oricand putem, la randul nostru, gresi si nu ne-ar placea acelasi tratament, ci-am vrea sa gasim intelegere la aproapele nostru!
Sa ne punem in locul celor care gresesc sau sa ni-i imaginam pe-ai nostri – copii, soti/sotii, frati/surori, parinti, nu ne-ar placea sa nu gaseasca alinare, intelegere, un cuvant bun, o cale spre bine, iubire, cu alte cuvinte….daca suntem pregatiti sa oferim iubire, ne vine usor sa iertam, sa intelegem si impreuna sa-ndreptam….societatea ar fi alta!….in schimb, cotidianul, socialul ne arata altceva….ca trebuie sa calci peste cadavre, ca ideea de competitie nu se formeaza in echipa, ca cel bun trebuie sa-l ignore pe cel mai putin bun, ca munca curata, truda nu aduce adevarate rezultate, ca e atat de usor sa-i uiti pe cei buni si sa te departezi de valori, sa confunzi valoarea cu kitch-ul….
E atat de greu sa traiesti in tot acest amalgam al cotidianului, cand ar fi atat de simplu sa-ti pastrezi adevaratele valori, sa le promovezi si sa le sustii in echip!

Cladim, cladim, ruinam, pentru ca nu stim ce vrem de la viata, o lasam sa ni se strecoare printre degete, incercand sa facem, sa traim dupa tiparele altora, uitand ca viata ne apartine si trebuie s-o traim dupa simturile, mintile, intelepciunea noastra, nu dupa cum impune societatea….poate c-am fi mai realizati dac-am renunta la utopiile prezentului si-am trai simplu…
Pe unde-ajungi, peste tot, auzim lamentari, plangeri…viata e grea, e deja prea mult, nu mai avem timp pentru noi, uitam de noi insine/insene!…am uitat sa traim!…nu e oare tot din cauza noastra?! sa-ncercam sa facem o introspectie, sa analizam, fara a lua in calcul satisfactia materiala, limitandu-ne la satisfactia spirituala, si-am concluziona ca ne-ar fi mult mai simplu….viata e simpla, noi o complicam!….
Urmeaza-ti visele, persevereaza, lupta pentru o cauza nobila, care nu afecteaza existenta celorlalti, ci daruieste, invata, accepta si creeaza!

Nu te lasa prada disperarii, schimba daca vrei asta, nu astepta sa-ti schimbe altii, participa la activitati in comun, comunica, cu mic, cu mare, fii in verva, iubeste diminetile, traieste cum simti, fara a te lasa influentat de altii, fara a te simti jenat, rusinat de ganduriel, visele tale…impartaseste-le si fa-i si pe altii sa-si duca visul mai departe, sa fie impacat cu el insusi/ea insasi!….
Pentru a fi fericit, trebuie sa ne raportam la cei din jurul nostru, fericirea e a noastra, a tuturor, greseste cel care crede ca e fericit de unul singur, se amageste! Traim, iubim, suntem fericiti impreuna, unul pentru celalalt!

September 26, 2012 This post was written by Categories: COMUNICARE SI NU NUMAI... Tagged with:
No comments yet


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)