Creștem frumos împreună! Educație și psihoeducație
Home
 

Sădește un pom, omule!

Din bătrâni, de-a lungul celor 41 de ierni, am tot auzit fel de fel de sfaturi, snoave, pilde, care mai de care mai potrivite, poznașe sau de bun augur. Dar să știți, doar una dintre cele mai sus enumerate, mi-a rămas la suflet, cu precădere: ” Copile, nu uita să sădești un pom, să faci un copil și să construiești o casă. Asta să duci mai departe, copile! Dar, nu uita, să le faci cu iubire!”

Un copil am făcut – mulțumescu-Ți, Doamne! – o casă am construit și-a venit și vreme să sădesc un pom sau mai mulți și-o grădină cu  flori. 🙂

Iubesc pomii fructiferi, ador culesul recoltei toamna, îmi conferă un sentiment confortabil de apartenență, mă bucură. Îmi plac grădinile cu flori, mă relaxează. Știți foarte bine de terapia cu flori, miresme și culori. Am trecut la studiat, slavă ție, Internetule, în căutarea  copăceilor și-a bulbilor de flori de primăvară.

narcise

M-am delectat cu sfaturi, imagini, idei care mai de care mai originale, sofisticate sau minunat de simple!

covera.ro

O călătorie extraordinară  în lumea plantelor!Da, asta terapie adevărată! Va fi super când voi trece și la căutarea lor fizică. Atunci, să te ții bine, he, he, artă, nu alta!

Aventurându-mă, am descoperit și conjuncturi mai puțin plăcute, dar necesare: căutarea soluțiilor pentru insecte nedorite, deși fac parte din lanțul trofic :), a capcanelor pentru șobolani și șoareci.

Pentru a  crește armonios și pentru a proteja cultura, am învățat că nu-i suficient doar să le curățăm, ci trebuie să le și protejăm, punându-le un erbicid sistemic total, cu un spectru de combatere a bucurienilor anuale și perene, utilizat preplant, de cele mai multe ori.

 

Grădinăritul e relaxant, când îți place! Te ajută să evadezi dintr-un cotidian alert. Plante, culori, miresme și roade, ce poți să-ți dorești mai mult?!

Întreaga familie, de la mic la mare,  ne delectăm cu această activitate relaxantă!

Sănătate, iubire, armonie și iubiți natura!

 

January 24, 2015 This post was written by Categories: Colaborări No comments yet


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)