Sănătatea, bun de preț
Așa cum v-am mai povestit, am avut o sarcină destul de ușoară, am născut ușor, iar scorul Apgar al copilului a fost 10.
Am născut la 31 ani, nici foarte târziu, dar nici prea devreme. Am făcut multă mișcare, foarte multă, ce-i drept! N-am mai făcut atât de multă mișcare, de-atunci. 🙂 Am băut sute de litri de ceai, am cântat și-am parcurs zeci, sute de kilometri.
Fiecare control ginecologic pe care-l făceam era simplu, iar medicii nu-mi spuneau nimic nou, decât ceea ce știam deja: fătul se dezvolta frumos, în armonie cu mama. Eram fericită de fiecare dată când le auzeam confirmările. Aveam câte-un refren pentru fiecare control cu brio.
Înainte de-a rămâne însărcinată, am făcut câteva controale de rutină, pe tot ce ține de obstetrică ginecologie, pentru a urmări de la A la Z starea generală a corpului meu, dacă era pregătit pentru o nouă viață…da, să împartă totul cu o nouă făptură.
Ce-am realizat?! Că trupul femeii, de la o anumită vârstă, e pregătit pentru sarcină!…dacă psihicul, emoționalul sunt pregătite, totul va decurge normal. Iar o gâgâlice în viața noastră, nu făcea decât să ne facă și mai fericiți! Universul nostru era ALTFEl, dar într-un mod magnific!
Fiecare persoană, în viață, are temeri. temeri care țin de propria persoană, de propriul fizic, psihic sau de alte conjuncturi, justificate sau nu…dar astea sunt temerile. Cu cât sunt mai neîntemeiate, cu atât dau de furcă mai mult!
Doamne ajută, m-am descurcat, am descurcat ițele, neîncurcându-mă prea mult în propriile-mi temeri!
Ca-ntre femei, vorbim mult! Mai bune, mai puțin bune, depinde de stare, postură, atitudine, relații interumane.
În anumite perioade ale vieții, multora dintrre fete si femei, le este frică de anumite boli ale organelor de reproducere. Din comoditate sau nu, aceste maladii se agravează, nedând de știre, provond ravagii fizice și psihice.
În cazul meu, aceste temeri, nefondate – dar gura lumii lasă sechele 🙂 – făceau referire la ovarele polichistice.
Bineînțeles, m-au cuprins frica și panica. Am făcut fel de fel de controale și-am tras linie: erau doar temeri! 🙂 Nu aveam nimic!
Oricum, orice control ginecologic e binevenit și trebuie făcut măcar din jumătate în jumătate de an, doamnelor și domnișoarelor!
Sănătate, iubire, armonie!
”Mens sana in corpore sano!”