Se naște o legendă – Inelul iubirii eterne

O seară întunecată de mai, când vântul șuiera fără milă printre copacii abia întorși la viață. Un climat propice altor și altor descoperiri…

Dintotdeauna am fost fascinată de vechi, imaginându-mi diverse  scenarii…O seară care  nu se putea încheia decât cu alte atracții  ale timpurilor de altădată.

De maxim interes,  am considerat  podul bunicilor, magnetul vacanțelor, mister și creativitate!

Erau aici lucruri de mult, mult timp, de la bunici, strabunici, stră străbunici în podul -parcă-fără capăt….

Căutând, căutând, privirile mi-au fost atrase de-un cufăr metalic sculptat, având ca blazon soarele și luna. Incitată, puțin înfricoșată, m-am îndreptat cu pași mărunți spre cufărul misterios…L-am deschis, dar am rămas surprinsă…pe cât de mare, pe atât de gol, conținând doar un pergament, un sfeșnic și-un inel superb din obsidian maro cu cristale cubic zirconia.

Fascinată de acel inel, l-am pus pe deget, am aprins sfeşnicul, am luat pergamentul, pentru a-l descifra şi-am vrut să ies…dar surprinzător, nu mă mai aflam tot în acelaşi loc…O adiere de parfum de mosc m-a făcut să-nţeleg că sunt în altă parte…o buclă a timpului…
Wow, ce determinase această întoarcere în timp?!…aprinderea sfeșnicului, s-ar părea și inelul pe deget! Cu inima cât un purice, dar și intrigată totodată, am mers mai departe…unde eram?! Într-un palat, în Franța, în palatul Chenonceau, pe care-l admirasem atât în imagini.
Plăcut surprinsă, emoționată, surprinsă, am mers mai departe, admirând tot ce mă-nconjura…ajunsă în fața unei oglinzi, nu ușor mi-a fost să mă abțin, scoțând un ușor țipăt…cine e?! cine eram?! O întruchipam pe frumoasa Diane de Poitiers, amanta regelui Franței, Henric al II-lea . Lângă noi o figură palidă, într-un costum alb, însuși regele.
-Diane, trebuie să rămâi în viață, draga mea! Ia acest inel și arată-l cui trebuie – acel cavaler te va apăra cu însuși viața lui. Evit-o pe regină, Caterina.
Ține minte, în cazul în care nu vei mai putea da înapoi,desfă piatra inelului și soarbe otrava. Dar până atunci, fugi cât mai departe de Caterina de Medici. Răzbunarea ei nu va fi ușoară!
-Nu uita: inelul te va salva! Inelul reprezintă dragostea mea pentru tine, colacul de salvare, liantul dintre noi. Datorită inelului de pe degetul tău, Caterina de Medici nu te poate atinge, ura ei  nu te poate atinge.

…Și-acum, te rog, urmează-mă la balul mascat. Poți să-mi stai alături!

O ultimă privire semeață și îmbujorată în oglindă îmi amintește-de fapt-cine sunt și pe cine trebuia să  încarnez.

O imagine blondă, cu bucle, o rochie de catifea neagră și-un guler prea înalt, încadrau frumoasa imagine. Frumosul inel dăruit de rege, strălucea pe degetul femeii. Natura umană alege, alege și iar alege!

…Ora nepotrivită, simțeam că ceva e în neregulă!

Frumoasă legendă, dragostea care dăinuie printre oamenii simpli! …iubire, pergament și cărți citite…

…Regele a deschis balul cu un dans…cu Diane de Poitiers…rumorile au răscolit sala, dar cei doi îndrăgostiți, transpuși în povestea lor de dragoste, mână-n mână , au uitat de existența celor mulți, savurând starea de spirit dintre ei, dragostea și inelul ce-i unea…reprezenta, în tăcere, inelul ei de logodnă…

Gongul a bătut prima dată orele 24:00…e de bine sau de rău?!

Trebuia să fug dincolo de Franța și Caterina  la a 3-a bătaie a gongului!

Ne-am privit cu dragostea celui care se va revedea după foarte mult timp și cu speranță în iubirea lor!

…Năucită, amorțită, cu o puternică durere de cap, am simțit pământul fugându-mi de sub picioare, trezindu-mă în speranță!

Din nou în pod, cu istorisiri de tot felul, mi-am privit inelul și-am realizat că fără acest accesoriu, îmi pierdeam  identitatea!

Trecut, prezent și viitor…lăsăm ”cădirea”  iubirilor în seama trecutului grandios și de legendă; un prezent incitant,  fascinant, cu plimbări între cele două lumi și savurarea iubirii rostite;  și, nu în cele din urmă, un viitor care impune idei și iar idei…

Acest articol a fost scris cu pasiune pentru SUPERBLOG 2012!

Tagged: , , , , ,

1 comment

  1. Dare December 26, 2014 at 11:59 am Reply

    Si noua ne-a fost tare greu sa ne hotaram. Nu stiam decat ca vrem aur alb si sa fie drptee nu bombate dar in rest, optiuni sunt tare multe. Ne-am hotarat intr-un final la o firma din Bucuresti (Atcom) pentru ca promiteau un aliaj mai bun pt aurul alb, astfel incat sa nu se ingalbeneasca(ele sunt de fapt din aur normal suflat cu rodiu care se duce mai greu sau mai usor in functie de metoda). Am si vorbit cu ei la telefon si tot tacamaul.Cand am ajuns acolo insa, doamna de la magazin habar n-avea de aliajul respectiv, am fost foarte dezamagiti. Dar, pentru ca batuseram drumul,le-am luat totusi de acolo. Si cum nu am vrut sa alegem de pe net, vroiam sa vedem cum vin pe deget, am stat acolo o gramada de timp pana ne-am hotarat. Cel mai greu a fost pentru ca le-am vrut identice. Asa cum e simbolica pentru tine culoarea galbena, pentru mine a fost ideea asta cu inelele identice. Acum asteptam sa vedem cat o sa ne tina aurul alb. Si dupa toata tarasenia, a sotului s-a crapat dupa o saptamana de purtat. In fine, ideea este ca trebuie foarte bine gandita alegerea si chiar si atunci, nu iese totul perfect din pacate. Nu stiu cum sunt altii care le cumpara pe primele pe care le gasesc. Si a doua concluzie: NU ATCOM.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)