Creștem frumos împreună! Educație și psihoeducație
Home
 

Șezătoarea marilor cititori

Ieri, 29.05.2013, a avut loc tot în foișorul din Parcul Tineretului(Piatra-Neamț) șezătoarea Clubului de lectură pentru copii. Andreea, Robert, Tudor, David, Vlad, George și Lucia(o cititoare împătimită, care  a fost atrasă de farmecul lecturii și tonalitățile ambientale) ne-au delectat cu ”împleticiri de limbă”, ”încurcă limba”, ”răsuciri de suveică”(așa au numit, pe rând, frământările de limbă, exercițiile de dicție), înroșindu-se până-n vârful urechilor de ritmul alert al acestor fraze…Am improvizat o mise-en-scene – din aduceri aminte, cu atribuire de roluri concrete –   a poveștii ”Capra cu trei iezi”, într-un mod atractiv, distractiv, nonformal și gălăgios, schimbând, în cele din urmă, finalul clasic al celebrei povești, improvizând, improvizând și fabulând pentru fiecare personaj!… Am intonat pe înalte și joase câteva poezii drăguțe, care ne-au provocat la întrebări și răspunsuri: istoria degetelor noastră e chiar așa complicată cum spune povestea?!… de aici, am divagat, uitând și câte degete sunt la o mână, nemaispunând de atitudinea cu privire la direcția picioarelor…

P1020030P1020028P1020025P1020024P1020022 P1020021 P1020018P1020017P1020015P1020026P1020023

A fost relaxant, antrenant,   comic,  exersând creativitatea,  continuitatea, completarea în echipă, neținând cont de categorii de vârstă; dicția, memoria, ideile principale și rezumatele, aproape de recenzii vesele și …ținuta pe un scaun(bune maniere).

Au fost plăcuți impresionați c-au avut și spectatori, actori și scriitori fiind!

Una dintre televiziunile   locale, TV1 Neamț,  a fost prezentă, doamna reporter fiind  minunată și complice, intervievându-i și surprinzând momente, care i-au evidențiat și impresionat,  crescându-le inimile de bucurie și mândrie. Membri ai asociației SensCivic au fost prezenți la program, urmărind ”desfășurarea” tinerilor artiști. S-au simțit și-au fost  MARII cititori, creatori ai momentului, importanți în procesul schimbării literare!

Asimilăm, simțindu-ne bine, zâmbind, gesticulând, vorbind și jucându-ne, dragi cititori!

 

Suntem săptămână de săptămână atrași de ”Taraba cărților”, curiozitatea îndemnându-ne să facem alegeri bune, dintre cărțile prezente în Club.

Care va fi cartea ta data viitoare?…

Cititorule, citești,  mai citești! Dacă vrei, putem citi împreună!

May 30, 2013 This post was written by Categories: CLUBUL DE LECTURAEVENIMENTE 2 comments

2 Responses to “Șezătoarea marilor cititori”


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)