Creștem frumos împreună! Educație și psihoeducație
Home
 

…Stau pe cămașa mea…:)

Ați auzit deseori expresia ”Stai pe cămașa ta că stai bine!”

Da,  o spun cu încredere și vă sfătuiesc, la rândul dumneavoastră, să stați pe propria cămașă cu entuziasm chiar…:)

Apropo, a sta pe propria cămașă, a  fi promovatorul cămășilor de damă, pornind de la o croială simplă, dar elegantă. Cămăși, pantaloni, fuste, taioare, rochii…

Am citit de curând  una dintre biografiile reprezentative a doamnei Coco Chanel, volum scris de Edmonde Charles-Roux. Un vizionar în ale modei, o inovatoare în domeniul parfumului altfel, care-a cucerit lumea-ntreagă, Coco Chanel a scris și-a schimbat istoria modei, a parfumurilor și-a bijuteriilor inscripționate. Cămăși, rochii, fuste, taioare și alte accesorii care-au conturat lumea modei.

shiners

Jenată de originea ei, înafara tiparelor într-o societate conformistă și plină de ”zgomot”, Coco Chanel a trăit după propriile ”canoane”, propriile convingeri și reguli.

Viață, conduită proprie, nu generală, supraviețuire, talent și perseverență.  Reușită feminină în plin secolul XX, perioadă în care femeile nu reușeau să depășească condiția de soții, mame sau amante.

 

”Nu-i greu, dar nici ușor,  să reușești într-o lume a bărbaților…”(Coco Chanel)

 

Nu numai să fii femeie și să reușești, dar să și clădești un imperiu al modei, să fii un model în lumea parfumurilor.

Încrezătoare în forțele proprii, în propria carismă, în talentul și inteligența-i, Coco a dominat lumea modei timp de multe decenii. A trăit printre oameni, dar având propriile convingeri, nimic și nimeni neinfluențând-o. A făcut toată viața ei cum a crezut! 🙂

Isterie, nu alta, când Coco Bonheur Chanel a purtat pantaloni. A fost prima femeie care a recurs la această ținută. A riscat, dar au mai dorit-o, ținuta, și alte doamne și domnișoare.

Nu-i simplu deloc să fii elegant prin simplitate, dar acesta-i farmecul, asta face diferența, asta a făcut Coco Chanel! 🙂

Asta a creat Coco: eleganță, simplitate,  o îmbrăcăminte non-opulență, tocmai în perioada în care opulența era la rang de cinste! 🙂

. A combinat extraordinar culorile terne, le-a însuflețit, dând altă conotație culorilor alb și negru. Rochia ei alb cu negru, e cunoscută-n întreaga lume și datorită acesteia, American Vogue, celebra revistă, o desemnează ”noua uniformă a femeii moderne”.

chanel

Printre croieli, linii clasice și moderne, parfumul ce-a revoluționat olfactivul, Chanel No.5, rămânând într-un cadru ALTFEL, vă doresc sănătate, iubire, armonie și perseverență!

 

 

 

June 2, 2015 This post was written by Categories: Colaborări No comments yet


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)