Cre╚Ötem frumos ├«mpreun─â! Educa╚Ťie ╚Öi psihoeduca╚Ťie
Home
 

Step by step

Pas cu pas, viata de zi cu zi, cu bune si mai putin bune, adunate, trecem prin si peste ele.

Nu-i simplu sa aduni in tolba amintiri, nu-i simplu sa depeni amintiri sau sa “rastorni” tolba la momentul inoportun.

Pentru asta, ai nevoie de un temporizator, un echilibrator….fizic, emotional sau adaptat. ­čÖé

Clepsidra are acest rol, doar ca emotional, vederea acesteia, pe cei mai multi dintre noi, ne bulverseaza, astfel ca emotiile fiind coplesitoare, rolul acesteia pe jumatate e pierdut, din pacate!

Pas cu pas, temporizatorul ghideaza si dirijeaza doar spre conturarea si implinirea celor drepte. Greselile sunt umane, chiar umane, dar repetate, pot fi deja frustrante. Atunci, temporizatorul, acest liant intre bine, frumos si mai putin bine si frumos, defineste prin actiune rolul. ­čÖé

Cel mai bun temporizator al timpurilor noastre este, din fericire – ┬ádat fiind ca are si-un aspect decorativ – ceasul de mana.

Da, privind din punct de vedere estetic si functional, coroborate cele doua functii, alegi bine pentru continuitatea timpului, fara stresul si grijile zilnice.

Timpul, un echilibrator emotional si cognitiv al sentimentelor, emotiilor, al unui cotidian perceput, receptionat mai mult sau mai putin diferit.

Tocmai de-asta povestile incep mereu cu “A fost odata ca niciodata….”, tocmai pentru a insera, receptiona corect ideea de timp, dar in sensul benefic, fara frica de trecerea timpului, fara repercusiuni negative asupra cotidianului.

Un ceas, o ora, un timp, totul pentru a ne bucura cu-adevarat de viata, de timp, de noi insine/insene.

Echilibru fizic, moral, emotional si cognitiv, echilibru bine conturat, nu dirijat, nu din inertie, ci din starea de bine si emotii pozitive.

Step by step in clepsidra timpului, prin intermediul orelor fara sfarsit si increderii in timp si-n noi, in relatiile dintre noi.

Suntem fiinte umane, muritori prin trup si nemuritori prin spirit, timpul fiind liantul dintre viata si moarte, sentimente, emotii, trup-spirit-minte.

Sanatate, iubire, armonie, viata implinita pe calea timpului!

ora10.ro

 

 

 

June 28, 2015 This post was written by Categories: Colabor─âri No comments yet


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)