Stephen King -începuturi

skingLa începutul iernii anului 1972, o gospodină găsește în coșul de hârtii din biroul improvizat al soțului, un manuscris aruncat și se așează să-l citească. Când acesta se întoarce seara acasă de la școală – e profesor de engleză la un liceu din Bangor, statul Maine, SUA – îl convinge să-și reia lucrul la manuscris, cu toată convingerea acestuia că nu poate fi altceva decât un  eșec total.

Câteva luni mai târziu, Doubleday, una dintre cele mai mari edituri din New York, îi acceptă acest prim roman și îl publică în anul 1973. Astfel începe cariera literară a lui Stephen King(unul dintre cei mai mari autori din lume de literatură horror și ficțiune  științifică),  care pare a fi unul dintre eroii acelor melodrame hollywoodiene de acum câteva decenii, care-și poartă personajele dintr-o mizerie cruntă pe cele mai înalte piscuri alte puterii și succesului financiar.  Pentru că acesta e în realitate drumul lui Stephen King: la absolvirea colegiului în anul 1971, se găsește cu soția și cei doi copii în situația de a accepta ca pe lângă postul de profesor de liceu, cu dificultate găsit, dar prost plătit, să accepte și alte slujbe, ca cea de muncitor într-o curățătorie chimică sau la o stație de benzină și de a locui într-o rulotă la marginea orașului, peste 2-3 ani fiind autorul cu milionae de volume tipărite în întreaga lume, filme făcute după cărțile sale, averea măsurându-și-o în milioane de dolari.

Reamintim romane ca:  ”Salem”s Lot”, ”Carrie”, The Dead Zone”, ”The Shining”, ”Christine”, ”The Stand”, etc.

Comments: 2

  1. Pascal Razvan Constantin January 22, 2013 at 3:46 pm Reply

    Cam asa poti crea arta. Cel putin la inceput.

  2. Cristina Dragoi January 22, 2013 at 4:00 pm Reply

    De-acord! Observ că folosesc din ce în ce mai mult dictonul lui Tudor Arghezi:” Trebuie să scormonești cu ambele mâini în urât pentru a descoperi frumosul!”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)