Tu cum îţi alegi laptop-ul potrivit?

Săptămâna trecută a fost o zi de cursă lungă, dar plăcută, totodată! A fost ziua alegerii unui laptop…doar pentru mine. Va fi doar unealta mea, nu a întregii familii! Da, ar fi o altă achiziţie de acest gen, un portabil…
Cred în utilitatea unui laptop, mai ales în cazul celor care nu prea stau locului. Mie, în mod expres, îmi place vara, să-mi beau cafeaua pe băncuţă, afară, cu laptop-ul pe braţe, scriind cu mare drag….
Dar să revenim la ziua cu pricina, ziua căutării, alegerii ideale, optime pentru mine, ca utilitate, performanţă şi design…
Împreună cu soţul meu – el e cu tehnicul, partea cu performanţa – am pornit cu elan… căutarea prin magazine şi online. În ultima perioadă agreez din ce în ce ai mult vânzarea online – din lipsa timpului, dar şi a multitudinii de oferte, într-adevăr!
Hai să îmbin utilul cu plăcutul şi să relatez, de fapt, ce vreau de la acest laptop…va fi folosit pentru scris, descărcări diverse şi clasicele utilităţi – film, muzică, jocuri….din când în când.
Sunt “ataşată” de marca HP.
După căutări intense, punând cap la cap, combinând performanţa, utilitatea, designul şi, nu în ultimul rând, preţul, am ales un HP Pavilion G6, LED HD Bright View, Procesor Intel Core i7,AMD Radeon HD 7670M 2GB, Display cu o diogonală de 15.6 inch, capacitate HDD 750 GB, Memorie 6144 MB, tip memorie RAM DDDR3 1333 MHz. L-am găsit la un preţ bunicel, într-un magazin online, Azerty. Era la promoţie, având ca bonificaţie un mouse wirelles.
De ce HP, veţi întreba!
Cu cîţiva ani în urmă, am avut tot un HP, care a funcţionat impecabil, zi de zi, fructificat la maxim. Singura problemă a acestora fiind cablurile de alimentare, dar de data asta, voi fi mai atentă!
HP are un procesor ideal pentru diverse şi mai ales pentru mine, dedicat scrisului; bateria e ok, fiind Li Ion 6 celule, comportându-se foarte bine pentru o bună perioadă de timp – autonomie pe-ndelete! Placa video e mai mult decât ceea ce-mi puteam dori, totul e conform dorinţelor mele!
Să nu uit designul, pentru care am o slăbiciune! HP-ul m-a încântat foarte mult şi pe acest considerent; tenta sobră şi elegantă, laptopul negru  mat şi strălucitor, evidenţiază clasa şi stilul acestei mărci.
A nu se-nţelege greşit: am ales în primul rând performanţa necesară activităţii desfăşurate, designul şi bineînţeles, am ţinut cont şi de brand, dată fiind conjunctura favorabilă – celălalt laptop avut, aceeaşi marcă, de care am fost mulţumiţi.
Nu sunt IT-istă, nu ţin morţiş să deţin mega performerilor, dar sa-mi acopere nevoile, astfel încât, să-mi dea o stare de bine, lucrând împreună.Laptopul este instrumentul care mă ajută, îmi uşurează munca, făcând-o mai plăcută, mai “altfel”, îmi completează procesul creaţiei!

Acest articol a fost scris cu pasiune pentru  SUPERBLOG 2012!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)