Creștem frumos împreună! Educație și psihoeducație
Home
 

Tur cu bicicleta

De cateva zile ne-am propus sa asiguram continuitatea turului cu bicicleta.

In prima zi a fost asa de dragul turului, mai mult emotional… a doua zi, a fost deja mai mult, mai multa siguranta, mai multa rezistenta, entuziasm si pasiune. Ce mai, usor, usor, intra in sange aceste tururi de dupa-amiaza, mami si Dudu, cu bicicleta.

Ne-am propus ca-n fiecare zi sa parcurgem cativa kilometri, astfel ca ziua sa se incheie cu miscare, etuziasm si mai multe incercari, transformari ale cotidianului, prin pedalat, emotii pozitive si zambete.

In caz ca sarim una din zile turul cu bicicleta, recurgem la un artificiu, bicicleta eliptica, care poate asigura necesarul de miscare dorit, mai putin entuziasmul dintr-un cotidian al pedalatului, in natura, dar asigurarea miscarii propuse zilnic.

 

Astazi, dupa-amiaza, bineinteles, cand soarele nu mai dogoreste, pornim la pedalat, ulterior, la analizat chipurile umane, necunoscutii intalniti, pornind de la asemanari, desoebiri, gesturi, mimica, limbajul trupului intr-un cotidian alert sau nu…

Bicicleta, pedalare, emotiile cotidianului, plimbare ce ne imbogateste trupul, psihicul si spiritul.

” Mens sana n corpore sano!”, e important sa tinem cont de acest dicton si sa armonizam trupul-emotionalul-cognitivul.

Faceti miscare, nu omiteti asta, e important pentru sanatatea noastra fizica, emotionala si cognitiva.

Miscare, discutii, inghetata, zile printre multi altii ca noi, care-si deschid sufletele prin incercari zilnice ALTFEL. Unii inoata, altii calaresc,  joaca fotbal, tenis si alte, alte ocupatii ale timpului liber, ce-ti mentin tonusul viu si mintea limpede, fara cenusiul tristetii.

Tristetea nu-i o continuitate, ci o forma de strigat, manifestare, de cele mai multe ori, a singuratatii sufletului, in negasirea jumatatii sau a celor care sa completeze puzzle-ul vietii.

 

Nu fi trist, fa sport, fa miscare!

E important sa fii sanatos si sa ramai, sa te mentii viu si-n forma!

Sa reusesti sa traiesti, nu viata sa te traiasca! Sa fii un om complet, nu o umbra a ceea ce-ai dori, jindui, dar fara succes…da, regretele fac parte din noi, ca vrem sau nu vrem asta, dar sa privesti spre regrete fara regret asta-i cheia, sa-l accepti, regretul, ca si componenta din viata, altfel ar fi totul, ori complex si complicat, dar de neinteles si monoton!

www.biciclop.eu

Viata e simpla, noi o complicam!

Miscarea iscuseste mintea si ascute fondul emotional, dand trupului supletea dorita!

Sanatate, iubire, armonie!

 

July 12, 2015 This post was written by Categories: Colaborări No comments yet


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)