Creștem frumos împreună! Educație și psihoeducație
Home
 

Ucigașii timpului – Adu schimbarea în viața ta!

De câte ori n-ai auzit sintagma ”Nimeni nu-i perfect!”…

De câte ori ai încercat să înțelegi, să dai curs acelei sintagme!…

Se vorbește de disciplina interioară, exterioară, adică să fii capabil să faci ceea ce alții nu fac, chiar dacă nu ai dispoziția necesară în momentul respectiv!

Să enumerăm câțiva dintre ucigașii timpului tău, care îți împiedică dezvoltarea, te țintuiesc în zona de confort:

1. E-mail-uri noi lipsite de importanță

Cât timp pierzi, citindu-le! Aloci mai mult decât se cuvine acelor e-mai-uri, conferindu-le din timpul tău prețios!

2. Navigarea pe Internet

Te-ai surprins de multe ori, lipsit de scop și ”hălăduind” haotic, ore în șir, pe Internet!

3. Convorbirile telefonice

De câte ori vorbești pe zi cu aceeași persoană, spunându-vă aceleași lucruri, uneori doar din plictiseală?! …Convorbiri interminabile, care  în altă conjunctură, un management al timpului bun, n-ar fi fost?!

4. Pauze fără temei, prea lungi

E timpul tău, e viața ta, dar s-ar părea că mintea, sufletul, inima îți joacă feste… De câte ori faci pauze, te sustragi de la ceea ce făceai, spunându-ți că e bine, că e binemeritat, că oricum e timpul tău, căutându-ți scuze fără rost?!

5. TV-ul, Radio-ul

Nu spun că nu e bine să mai și butonezi telecomanda, s-asculți radio-ul, dar e dificil să vezi că viața-ți se învârte în jurul  a tot ce ține de audio-vizual!  Dependența de televizor e un fapt în masă, s-ar părea!…Încețoșează mintea, o bruiază, ucigând neuronii…

6. Alte activități neplanificate

Revin la disciplina interioară – e nevoie de aceasta, e nevoie de planuri, e nevoie de conduită morală…trebuie să înveți să-ți planifici pașii, să-ți pui în ordine ideile, să le ”așezi în pagină”, să iei atitudine, să te schimbi   DACĂ  vrei să obții, să reușești! Dar asta cere dăruire, seriozitate, renunțare.

Educă-te, învață, autodisciplinează-te, caută-ți un mentor, fii un bun autodicat!

Educă-te, citind! Sunt multe, foarte multe volume care pas cu pas, îți sunt alături,  îți indică drumul obținerii unui timp de calitate.

Fă o pauză și fă-ți o listă cu activitățile tale favorite, care conduc la uciderea timpului, pe parcursul unei zile. Bifează-le și renunță zilnic la câte una! Cum ai reușit să duci la îndeplinire, să te detașezi necondiționat de acea activitate ”mâncătoare de timp”, taie  cu o linie roșie și notează data succesului. Zi de zi bifează și începe procesul renunțării la activitățile anterioare. Înlocuiește-le cu activități care-ți vor determina succesul și conduita pe termen lung. Nu va fi ușor, dar e un început!

Cumpără o agendă în care să-ți notezi pașii doriți, făcuți! E important să ai  negru pe alb dovada încercărilor, pentru a-ți controla, verifica, cuantifica, în timp, ascendența! Poți avea o agendă clasică sau una electronică pe Internet, depinde cum ți-e mai ușor de completat…

Cu cât conștientizezi ceea ce faci sau vrei să faci cu timpul tău, cu atât mai bine îl poți controla.

Ce vrei?

Să preiei controlul asupra timpului tău!

Dacă ești necruțător, atunci când elimini toate întreruperile, dacă ești sistematic în managementul timpului tău și disciplinat în aplicarea procesului, vei realiza mult mai mult într-o singură oră a fiecărei săptămâni, decât ți-ai imaginat vreodată!

Stăpân pe viața ta într-o singură oră pe săptămână, nu uita!

Hai, începe chiar de azi exercițiul și ține-mă la curent cu schimbarea din viața ta!

Ia-ți o pauză de ”gânduri” , călătorește cu propria-ți mașină, dacă ai permis de conducere  și îndreaptă-te spre speranță. Nu uita, când pleci să faci plinul(combustibil), să ai totul în regulă, visătorule!  Nu uita că autoturismul are nevoie de piese de schimb, că-i bmw, că-i renault, că-i Dacie…piese de schimb bmw, piese renault… Gata pentru viață și schimbare!

Dacă …consideri că acest articol a adus un plus cotidianului tău, te rog, trimite-l  prietenilor tăi sau celor care tu consideri că au nevoie de o schimbare!

November 6, 2012 This post was written by Categories: COMUNICARE SI NU NUMAI... Tagged with:
No comments yet


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)