Creștem frumos împreună! Educație și psihoeducație
Home
 

Urmeaza-ti visul! Povestiri din suflet pentru suflet I

E simplu sa visezi cu ochii deschisi! E simplu sa-ti pastrezi puterea viselor cand esti sustinut! E imposibil sa ramai un visator cand cei din jur traiesc pentru a-ti “dizolva”  visele?!

Supa de pui pentru suflet“(Jack Canfield şi Mark Victor Hansen)  sunt povestiri pentru inima-suflet-minte, la unison. Sunt 101 povestiri culese de cei 2 autori motivationali americani.supa de pui

Astazi, nu din intamplare, v-am ales o povestire intitulata

“Urmeaza-ti visul”.

Unora dintre voi e posibil sa nu va spuna nimic numele Monty Roberts, altora va spune mai mult sau mai putin acest nume,  dar putini stiu ca el este personajul principal al povestirii cu titlul mai sus mentionat.

Este cunoscut drept ” The Man Who Listens to Horses”. 🙂 si autorul cartii cu acelasi nume. book

Am un prieten pe care-l cheama Monty Roberts , care are o herghelie de cai in San Ysidro. El m-a lasat sa-i folosesc casa pentru diversele programe de binefacere in care strangeam bani pentru  tineretul expus la pericole. 

Ultima oara cand am fost la el, m-a prezentat astfel:

Vreau sa va spun de ce l-am lasat pe Jack sa-mi foloseasca locuinta. 

Totul este legat de o poveste despre un tanar care era fiul unui dresor de cai ambulant, care mergea de la un grajd la altul, de la un hipodrom la altul, de la o ferma la alta, dresand cai. Rezultatul acestui mod de viata a fost faptul ca fiul sau isi intrerupea mereu studiile. Cand era in ultima clasa de liceu, i s-a cerut sa scrie un eseu despre ce vrea sa ajunga si ce sa faca atunci cand va fi mare.

In noaptea aceea a scris sapte pagini in care descria visul sau de a avea intr-o zi o crescatorie de cai. Totul era descris cu multe detalii si a desenat chiar si un plan pentru o ferma de 100 hectare, indicand exact unde vor fi cladirile, grajdurile, caile de acces. Alaturi adauga si schita pentru o casa de 1200 metri patrati care va fi construita pe ferma din vis. 

Si-a pus tot sufletul in proiectul acela si a doua zi l-a predat profesoarei. Doua zile mai tarziu a primit lucrarea inapoi. Era notata cu un 4 mare si avea urmatoarea mentiune: ” ne vedem dupa ore.”

Baiatul s-a dus dupa ore si-a intrebat-o pe profesoara: “De ce mi-ati pus nota 4?”

Ea i-a raspuns:  “Acesta este un vis absurd pentru un baiat ca tine. Nu ai bani. Vii dintr-o familie destramata si nu ai niciun fel de alte resurse. Ca sa faci o ferma de cai, ai nevoie de o multime de bani. Mai intai, trebuie sa cumperi pamantul, apoi sa cumperi niste cai cu care sa pornesti si, mai tarziu, trebuie sa platesti taxe uriase. Nu ai nicio sansa sa faci asa ceva. Fa lucrarea din nou, iar de data asta coboara cu picioarele pe pamant. Asa, poate ca iti voi schimba nota.”

Baiatul pleca acasa si s-a gandit vreme indelungata la ce i se spusese. Si-a intrebat tatal ce sa faca. Acesta i-a zis: “Uite, fiule, trebuie sa iei singur o hotarare, pentru ca asta este o decizie importanta!”

In sfarsit, dupa ce a stat asa cam o saptamana, a predat aceeasi lucrare, fara sa faca vreo modificare. A adaugat doar cu voce tare: “Puteti pastra dumneavoatsra nota 4, pentru ca eu imi  pastrez visul!”

Monty se intoarse catre grup si spuse: V-am povestit toate acestea, deoarece chiar acum va aflati in casa mea care masoara 1200 metri patrati si care se gaseste in mijlocul unei ferme de 200 hectare. Inca mai am lucrarea aceea pe care am pus-o in rama, deasupra semineului.” Si adauga: “Partea cea mai grozava a povestii este ca acum 2 veri, profesoara mea de atunci a adus intr-o tabara 30 copii, aici, la mine.” Cand a plecat, mi-a zis: “Stii, Monty, pot sa-ti spun ceva acum. Cand erai elevul meu, cred ca nu am facut altceva decat sa-ti fur visele. In toti acesti ani, am furat multe din visele copiilor. Din fericire, tu ai avut suficienta putere si nu te-ai lasat influentat de nimeni!”

Nu lasati pe nimeni sa va fure visele! Urmati glasul inimii, orice s-ar intampla!”

Asta a fost prima povestire din seria “Povestiri din suflet pentru suflet”.  Sper sa fi ajuns acolo unde era nevoie si unde dorintele si nevoile emotionale nu au limite! 🙂  E nevoie de mai mult de-o inima sa bata pentru implinirea viselor!  Sunt necesare inimi la unison care sa impartaseasca aceleasi idealuri, iar visele vor deveni realitate, drumul fiind provocator, desi sinuos 🙂

Dragilor, ne revedem si reauzim la/cu a II-a povestire din seria “Povestiri din suflet pentru suflet!”!

Sanatate, iubire, armonie!

 

October 27, 2014 This post was written by Categories: CLUBUL DE LECTURA No comments yet


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)