Creștem frumos împreună! Educație și psihoeducație
Home
 

Zile și nopți, diferențe și asemănări

Diferența dintre zi și noapte, fuga lunii după soare sau invers, antagonism și miraj…

Noaptea e plină de mister și stele, ziua e învăluită-n misterul amprentat de fiecare călător uman, ce-și poartă pașii, de dimineață până-n amurg.

Ce-i ziua, unde-i noaptea?! Ziua e misterul prin ochii călătorilor prin Univers, iar noaptea e mirajul lui Ene ce-și întinde mantia înstelată peste genele călătorilor zilei.

Deci, ziua și noaptea reprezintă continuitatea, un ciclu și-o spirală a timpului, care predomină Universul calitativ și cantitativ.

Poveștile spun că ziua era o prințesă suavă, cu ochii albaștri, pletele ondulate și galbene ca razele Soarelui;  era vestită-n tot regatul pentru vioiciunea ei, glasul minunat, bunătatea și iubirea pentru cei din jur.

Totul până-ntr-o zi, când la palat, sosi călare un băiat simplu, îmbrăcat în negru, cu pletele negre ca abanosul, cu ochii negri ca smoala, dar cu-n zâmbet fermecător.

A fost de-ajuns doar o privire, cei doi s-au îndrăgostit pe vecie!

Au trecut zile, luni, ani, dragostea lor era în versuri, proză și stihuri nemaipomenite!

Totul până-ntr-o zi, când seceta se abătu asupra regatului. Nimic și nimeni nu putu îndrepta situația. Auziră că departe, într-un regat foarte îndepărat, de nici numele nu-l puteau pronunța, trăia o vrăjitoare care putea îndrepta lucrurile, să facă ca totul să fie ca odinioară.

…Și-au purces la drum, prințul și câțiva cavaleri de soi. Au bătut pământul în lung și-n lat, până au ajuns la casa vrăjitoarei.

logo (1)

Da, aceasta îndrepta, dar cu o condiție: ziua și noaptea, prințesa și prințul, urmau să guverneze anumite momente ale zilei, prințesa ziua, iar prințul noaptea. Ironia?! Nu se vedeau decât la amurg, când ziua se-ngâna cu noaptea, urmau a fi împreună doar prea puțin timp, de fapt, fugind mereu unul după acelălalt.

Da, asta a urmat, au acceptat pentru binele regatului, sacrificând iubirea lor.

Vedem acestea momente și  astăzi, când cei doi se caută și încearcă să prindă clipe pentru a fi împreună.

Au sacrificat iubirea lor pentru binele celor din jur!

Ziua e mereu strălucitoare, așa cum era odată, iar noaptea…parcă mai neagră, decât era…

 

 

 

April 5, 2015 This post was written by Categories: Colaborări No comments yet


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)