Creștem frumos împreună! Educație și psihoeducație
Home
 

Ziua Mondială a Cărții

ziua cartii… încă 6 minute din ziua aceasta, Ziua Mondială a Cărții și Ziua Bibliotecarului... Căți dintre dumneavoastră știați că azi sărbătorim aceste două evenimente?!…Bineînțeles, înafara sărbătoririi lui Gheorghe, Gică, Gica, Georgeta, George! Apropos, La mulți ani, dragelor/dragilor!

Evenimentul organizat anual de UNESCO promovează  lectura, autorii  și încurajează cititorii de toate vârstele, de la mic la mare, de la mare la mic.

Ziua Cărţii a fost marcată pentru prima dată în Spania, în anul 1923, în memoria scriitorului Miguel de Cervantes, care a murit la data respectivă. Mai târziu, în 1995, UNESCO a stabilit în mod oficial data de 23 aprilie pentru sărbătorirea Zilei Mondiale a Cărţii şi a Drepturilor de Autor.

În România, prin Hotărârea de Guvern nr. 293, din 14 aprilie 2005,  23 aprilie a fost declarată Ziua Bibliotecarului, astfel că cele două sărbători sunt marcate concomitent în fiecare an.

 

 ”Anul acesta, în Bucureşti este organizată  ”Noaptea cărţilor deschise”, un eveniment ce se va desfăşura pe strada Lipscani, începând cu ora 20:30 şi până târziu în noapte. Astfel, peste 3.000 de cărţi oferite de Editura Litera vor fi aşezate pe trotuar, trecătorii putând să le răsfoiască şi chiar să îşi aleagă un volum sau mai multe pe care să le ia acasă. ” relatează Mediafax.

În Iris Titan Shopping Center se desfăşoară deja un târg de carte, ce va culmina în această zi cu o serie de lansări de carte şi audiobook.

Tot cu ocazia Zilei Mondiale a Cărţii, Librăriile Cărtureşti oferă 20% reducere la toată oferta de carte românească.

La Biblioteca Naţională a României, între orele 12.00-22.00, s-a desfășurat evenimentul „Biblioteci, Grădini şi Împărăţia Nopţii”, ce a inclus  expoziţii, seminare, ateliere artistice, spectacole de film şi teatru şi recitaluri muzicale. Intrarea a fost liberă.

Ați sărbătorit Ziua Cărții astăzi?!…citind,  bucurându-vă de compania plăcută a unei cărți și împărtășind cu prietenii din ”File de poveste”?!…

Dacă ați sărbătorit prin lectură, vă rog, câteva idei! Plăcerea, pasiunea de-a citi…

Dacă n-ați sărbătorit, cum v-ar fi plăcut să sărbătoriți acest plăcut eveniment?! Ce anume citind, împărtășind?! …

 

Părerea ta, părerile voastre contează!

Împreună putem muta munții din loc!

 

April 23, 2013 This post was written by Categories: CLUBUL DE LECTURA Tagged with:
4 comments

4 Responses to “Ziua Mondială a Cărții”


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)